Ένα νησί γεμάτο θαύματα

santorini halcyon days santorini suites hotel 15

Εξερευνήστε τη Σαντορίνη βήμα-βήμα

 

Γενικά

Το νησί της Σαντορίνης έχει μια πλούσια ιστορία, σημαδεμένη από την ηφαιστειακή έκρηξη που άλλαξε για πάντα το σχήμα και τη μοίρα της. Ο προηγμένος πολιτισμός που άκμασε στο Ακρωτήρι και καλύφθηκε από λάβα, είναι σήμερα ένα μοναδικό σημείο στο νησί. Μαζί με την επιβλητική καλντέρα αποτελούν την κληρονομιά του ηφαιστείου. Η Σαντορίνη σήμερα είναι ένας κορυφαίος προορισμός που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο λόγω της ακαταμάχητης γοητείας του, των μοναδικών ηφαιστειακών προϊόντων και του ηλιοβασιλέματος που κόβει την ανάσα. Από τις αρχαίες πόλεις του Ακρωτηρίου και της Αρχαίας Θήρας που προβάλλουν το ρόλο της Σαντορίνης στην αρχαιότητα, στις μεσαιωνικές καστροπολιτείες των Καστελιών του Πύργου, του Εμπορειού, του Ακρωτηρίου, της Οίας και του Σκάρου στο Ημεροβίγλι διασκορπισμένες σε όλο το νησί είναι η απόδειξη ενός πλούσιου παρελθόντος. Και παρόλο που οι σύγχρονοι καιροί αγκαλιάζουν τον νέο ρόλο της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού, η νοσταλγία και ο σεβασμός στην ιστορία της παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των ντόπιων, διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα του νησιού σε αυτό το ακαταμάχητο αμάλγαμα που είναι η Σαντορίνη.

Αξιοθέατα

Εξερευνώντας τη Σαντορίνη, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες τοποθεσίες που πρέπει να περιλαμβάνει μια περιήγηση στα αξιοθέατά της. Ξεκινώντας από τα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, επιβλητικές εκκλησίες και υπέροχα κτίρια σε συνδυασμό με το θέαμα της καλντέρας. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές του Ακρωτηρίου και της Αρχαίας Θήρας είναι απαραίτητες στάσεις για όσους επιθυμούν μια γεύση από την αρχαία πλευρά της Σαντορίνης, ενώ ο μεσαιωνικός χαρακτήρας φαίνεται στα μαγευτικά Καστέλια, ιδιαίτερα εκείνα του Εμπορείου και του Πύργου. Ο Βράχος του Σκάρου στο Ημεροβίγλι είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα τοποθεσία και ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα μαζί με την Οία, τον Φάρο του Ακρωτηρίου και την Μονή Προφήτη Ηλία. Όσο για τις παραλίες, το νησί διαθέτει ορισμένες ασυνήθιστες πολύχρωμες ακτές όπως η Κόκκινη Παραλία, η Λευκή Παραλία, η Βλυχάδα και οι εντυπωσιακές μαύρες αμμουδιές του Καμαρίου και της Περίσσας που θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε στις στάσεις σας, ενώ απομονωμένες γωνιές όπως τα Καμπιά στα νότια και ο Κολούμπος στο βόρειο κομμάτι του νησιού αξίζουν λίγο από το χρόνο σας.

Δραστηριότητες

Για να γνωρίσετε καλύτερα τη Σαντορίνη, οι ντόπιοι προτείνουν μια κρουαζιέρα γύρω από την καλντέρα και το νησί. Πλέοντας σε ένα ιδιωτικό, πολυτελές καταμαράν αποτελεί μια μαγευτική εμπειρία που προσφέρει μοναδική προοπτική και ιδίως όταν συνδυάζεται με το θέαμα του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης! Η θάλασσα προσφέρει ακόμη περισσότερες δραστηριότητες, κολύμπι, καταδύσεις και μια μεγάλη ποικιλία από αναζωογονητικά θαλάσσια σπορ, ενώ στη στεριά προσφέρονται εξίσου συναρπαστικές προτάσεις: ιππασία, πεζοπορία στην καλντέρα, ιδιωτικές ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες κρασιού σε τοπικά οινοποιεία και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Η Σαντορίνη έχει πολλά να σας προσφέρει, ανοίξτε την καρδιά σας και αφήστε την να σας παρασύρει!