Η τοποθεσία του Halcyon Days Luxury Suites

location halcyon days santorini suites hotel 15

Το επιβλητικό χωριό Πύργος

Το Halcyon Days Luxury Suites βρίσκεται σε ένα από τα μνημεία της μεσαιωνικής κληρονομιάς της Σαντορίνης, το επιβλητικό χωριό του Πύργου. Σχεδόν στο κέντρο του νησιού, ο Πύργος περιβάλλεται από το Μεγάλο Αμπελώνα της Σαντορίνης από όπου προέρχονται τα πολύτιμα κρασιά του νησιού. Η ιστορία, η αρχιτεκτονική, η φύση, η εκπληκτική θέα και η ασυναγώνιστη ατμόσφαιρα ενός τόπου όπου το παρελθόν και το παρόν συναντιούνται καθιστώντας το χωριό του Πύργου ένα πραγματικά πανέμορφο μέρος.

Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, ο Πύργος ήταν μια από τις καστροπολιτείες της Σαντορίνης, ή όπως ήταν πιο γνωστές,  τα Καστέλια. Οι εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών της ακρόπολης ήταν ψηλοί και γεροί, και χρησίμευσαν ως εξωτερικές οχυρώσεις των καστελιών. Τα στενά σοκάκια, τα γεωμετρικά σχήματα και οι κρυμμένες γωνίες κάνουν μια περιπλάνηση μέσα στον Πύργο μια μυστηριώδη εμπειρία, ενώ το σύγχρονο πρόσωπο του κρύβει πολλές εκπλήξεις, όπως παραδοσιακές ταβέρνες που αποτελούν γαστρονομικούς προορισμούς, οινοποιεία που εμφιαλώνουν τις γεύσεις της Σαντορίνης, πανοραμικές απόψεις και μονοπάτια που οδηγούν σε καταπληκτικές τοποθεσίες, όπως η Μονή Προφήτη Ηλία, τα ερείπια της Αρχαίας Θήρας και πολλά άλλα. Εξερευνήστε όλα όσα έχει να προσφέρει ο Πύργος και διαβείτε μια εκπληκτική τοποθεσία όπου η ιστορία, ο πολιτισμός και η ομορφιά συνδυάζονται αρμονικά για να επαινέσουν την μεγαλοπρέπεια αυτού του μικρού παράδεισου, της Σαντορίνης!

 

Το χωριό

Το χωριό του Πύργου Καλλίστης, δηλαδή ο πιο όμορφος Πύργος, είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Σαντορίνης. Χτισμένο σε μια πλαγιά με πανοραμική θέα σε όλο το νησί, ο Πύργος αποτελούσε την πρωτεύουσά του μέχρι και πριν την μεταφορά της στα Φηρά. Ο Πύργος έχει μια συναρπαστική πολιτιστική σκηνή με πολλές ιστορικές εκκλησίες, επιβλητικά αρχοντικά και αμέτρητα αξιοθέατα. Σήμερα, ο Πύργος αποτελεί έναν προορισμό που κανείς επισκέπτης δεν πρέπει να χάσει, για μια μεγάλη βόλτα στο μεσαιωνικό Καστέλι, για επισκέψεις στις μοναδικές εκκλησίες του ή για ένα χαλαρωτικό καφεδάκι με ντόπια γλυκίσματα στα παραδοσιακά καφενεία και τα εστιατόρια του χωριού. Η μυστηριακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα ερείπια των τειχών καθώς ενώνονται αρμονικά με πανέμορφες επαύλεις και παραδοσιακά καμπαναριά θα κάνουν τη διαμονή σας στο Halcyon Days στον Πύργο μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.

Το Βενετσιάνικο Κάστρο

Ο Πύργος είναι ένα από τα πέντε Καστέλια της Σαντορίνης. Χτισμένο το 16ο αιώνα για να προστατευτούν οι κάτοικοι από επιδρομές των πειρατών, το Καστέλι του Πύργου αποτελείται από τους τοίχους των σπιτιών του, που αποτελούν και το τείχος του Καστελιού. Η κύρια πόρτα του Καστελιού στέκεται ακόμη και σήμερα, περιμένοντας τους επισκέπτες να τη διαβούν και να φτάσουν ως το ψηλότερο σημείο του χωριού για να απολαύσουν τη μαγευτική του θέα.

Πολιτισμός & Μουσεία

Πέρα από το ότι είναι από μόνος του ένα ζωντανό μουσείο, ο Πύργος φιλοξενεί δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα μουσεία: το Πολιτιστικό Χωριό, Σαντορίνη του Χθες που μας παρουσιάζει τη ζωή στο νησί τους τελευταίους δύο αιώνες μέσα από αυθεντικό υλικό, και τη Συλλογή Εικόνων και Εκκλησιαστικών Αντικειμένων στην κορυφή του Καστελιού, με σημαντικά θρησκευτικά εκθέματα. Το χωριό του Πύργου έχει επίσης πολλές εκκλησίες που αξίζει να εξερευνήσετε, θαυμαστά παραδείγματα αρχιτεκτονικής της εποχής τους.

Πεζοπορία

Ο Πύργος είναι το καταλληλότερο σημείο αν σας αρέσει η πεζοπορία και η εξερεύνηση, καθώς αποτελεί το σημείο εκκίνησης για πολλά περιπατητικά μονοπάτια που οδηγούν σε κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σαντορίνης. Από τον Πύργο μπορείτε να επισκεφθείτε το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, να συνεχίσετε από κει προς την Αρχαία Θήρα με την μοναδική θέα, ή να προχωρήσετε νότια προς το Μεγαλοχώρι και το Εμπορείο για να εξερευνήσετε ένα ακόμη Καστέλι. Άλλες ενδιαφέρουσες διαδρομές περιλαμβάνουν το μονοπάτι προς τον Άγιο Γεώργιο (Κατευχιό) και άλλες εκκλησίες.

Οινογευσία

Φτάνοντας στον Πύργο και το Halcyon Days Luxury Suites θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε και να απολαύσετε το πιο πολύτιμο προϊόν της Σαντορίνης, το κρασί της! Περιτριγυρισμένος από αμπέλια, στον Πύργο θα βρείτε το μεγαλύτερο οινοποιείο του νησιού, το SantoWines όπου και μπορείτε να απολαύσετε μια οινογευσία. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τα οινοποιεία Χατζιδάκη και Βενετσάνου, καθώς και άλλα μεγάλα οινοποιεία που βρίσκονται σε κοντινές περιοχές.

Πάσχα στον Πύργο

Ίσως η σημαντικότερη μέρα για τον Πύργο είναι η Μεγάλη Παρασκευή, καθώς εδώ λαμβάνει χώρα μια μοναδική και πανέμορφη παράδοση. Κατά την περιφορά του Επιταφίου όλο το χωριό μοιάζει σα να παίρνει φωτιά καθώς χιλιάδες κουτάκια τοποθετούνται πάνω στις οροφές και τους τοίχους και ανάβουν, δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα απερίγραπτης ομορφιάς και κατάνυξης. Μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διαμονή σας στον Πύργο και το Halcyon Days Luxury Suites!

Το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της Σαντορίνης, το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία είναι ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού. Το εντυπωσιακό καμπαναριό, οι πανέμορφοι κήποι και η πανοραμική θέα κάνουν τη στάση σας εδώ μια πραγματικά πολύτιμη εμπειρία.